VZW Cato informeert over metabool syndroom

Dendermonde – De vzw CATO, de vriendenkring hart- en vaatziekten uit Dendermonde, heeft als doel informatie te verstrekken over medische problemen en gezonde voeding en het inrichten van revalidatietrainingen onder deskundige begeleiding. Dat is belangrijk, want hart– en vaatziekten zijn in industrielanden als België nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak.

Naast de klassieke risicofactoren zoals roken, suikerziekte en een te hoge cholesterol zijn ook andere factoren van belang. Die andere factoren noemt men “metabool syndroom”. In deze is een goede gewichtscontrole, vooral van het buikvet, normale suiker– en cholesterolwaarden in het bloed en een normale bloeddruk van belang om het cardiometabool risico te verlagen.

Over het metabool syndroom organiseert de vzw Cato een info-avond. Dr. Christine Bogaert, cardiologe in Sint-Niklaas, informeert op vrijdag 17 oktober 2008 vanaf half acht ’s avonds alle geïnteresseerden in de schepenzaal van het stadhuis in Dendermonde. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord