Informatievergadering over Zogsebaan

Dendermonde – Hamme, Waasmunster en Dendermonde willen de Zogsebaan veiliger maken voor fietsers. Men wil de fietspaden van de weg afscheiden. Tijdens het uittekenen van het ontwerp werd vastgesteld dat veel woningen in de straat hun afval lozen in de open grachten.

“Het is nodig dat deze woningen aangesloten worden op een nieuwe riolering”, zeggen de betrokken gemeentebesturen. “Wij hebben in de Zogsebaan gekozen voor een volledig gescheiden rioolstelsel. Dergelijke stelsels krijgen een voorkeursbehandeling bij de toekenning van toelagen door de Vlaamse milieumaatschappij.”

Om een gescheiden stelsel te realiseren, dienen ook aanpassingswerken uitgevoerd te worden op de eigendommen van de inwoners. Om de nodige afspraken hieromtrent te maken en de ontwerper toegang te verlenen tot hun eigendom zal op maandag 27 oktober om 20 uur in het gemeentehuis van Grembergen een informatievergadering plaatsvinden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie