Zoeken

Een veilige schoolomgeving kan pas door samenwerking

Dendermonde – Sinds kort staat de verkeersveiligheid aan schoolomgevingen terecht opnieuw in de belangstelling. Schepen van Mobiliteit, Bart Van Malderen (sp.a), roept op tot samenwerking om schoolomgevingen veiliger te maken. Hiermee reageert hij onder andere op het rapport uit Het Nieuwsblad. “In Dendermonde is de verkeersveiligheid in het algemeen een prioriteit”, vertelt de schepen. “Van een scholenstad als Dendermonde kan je trouwens niet minder verwachten. Dit beleid wordt trouwens al verschillende legislaturen gevoerd”. 

Toch blijkt uit ongevallencijfers en rapporten dat er dringend meer werk moet gemaakt worden van een veilige een duurzame mobiliteit. Bart Van Malderen vindt dat dit niet alleen de taak is van het Stadsbestuur: “Iedereen moet zijn steentje bijdragen: de overheid, scholen, ouders, kinderen,… . Om echt efficiënt en dus op maat te werken is dialoog uiterst belangrijk. Onze deur staat dan ook open voor alle scholen die aan een veilige mobiliteit willen werken. Uiteraard binnen de marges van de beschikbare budgetten.”

Inmiddels stijgt op verschillende plaatsen in het Dendermondse de kritiek op de grote reflecterende potloden die aan de scholen werden geplaatst. Je moet zo maar eens een potlood aan je woning staan hebben…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie