Zoek

Leerlingen in de bres voor eerlijke handel

Dendermonde – De leerlingen van het tweede jaar van de Middenschool Zwijveke organiseerde een lessenmarathon van 25 uur ten voordele van ‘Fair Trade’ (Eerlijke Handel).

“De leerlingen hebben zich vooraf per uur laten sponsoren door hun familie, buren en vrienden. Met dit geld trokken we dan naar de plaatselijke (Oxfam)winkel om producten aan te schaffen die het etiket van Fair Trade dragen. De leerlingen hebben dus zelf voor de aankopen gezorgd, maar ze hebben ook zelf het avondeten en het ontbijt à la Fair Trade bereid. Ook een ruiltocht waarbij de leerlingen met een ei op school waren vertrokken en een deur-aan-deur- verkoop van FT-producten, stonden op het programma”, aldus directeur Jan Ruijgers.

Met deze 25 uur wil de school ook het label ‘Fair Trade’ behalen. “Het project eindigt dus niet met deze 25 uur van Zwijveke, integendeel. Het hele jaar zal middenschool Zwijveke rond Fair Trade blijven werken en producten op de school aanbieden”, zegt Jan Ruijgers.

De uiteindelijke opbrengst zal op zaterdag 9 mei 2009 overhandigd worden aan het goed doel Pat The Child, een organisatie die in Oeganda strijd levert tegen aids. “Een Vlaams koppel uit Aalst is op maandag 6 oktober vertrokken naar Oeganda als vrijwilliger en rekent op al onze financiële steun. Met 10 euro per dag helpen we hen al een eind op weg. En dat willen we met onze school dan ook graag doen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie