Search

Juf Els stelt Hop Pompom voor

Grembergen – Els Van Damme, kleuterleidster in de vrije lagere en kleuterschool van Grembergen, geeft al zeven jaar lang bewegingsopvoeding aan kleuters. Haar ervaring zette ze nu, samen met pedagogisch adviseur Christine Demedts en leerkracht Hannelore Coens, in een bewegingsboek ‘Hop Pompom’. Het pakket waaraan de Grembergse juf meewerkte richt zicht tot de tweede en derde kleuterklas en draait rond de klaspop Pompom. Pompom is het oudere broertje van Jules die in de eerste kleuterklas wordt gebruikt.

Juf ElsHet boek, de pictogrammen, de CD en alle bewegingsplaten bevatten activiteiten rond de verschillende bewegingsaspecten, maar ook over de natuur, het buiten bewegen en de gezondheid. De oefeningen zijn er voor alle kinderen, of ze nu al heel handig zijn of net niet.

Op de voorstelling bleek in elk geval dat de bewegingen een schot in de roos zijn: de Grembergse kleuters demonstreerden met veel plezier wat hun Juf Els hen allemaal heeft geleerd. Nu de rest van de Vlaamse kleuters nog…

‘Hop Pompom’ is een uitgave van uitgeverij Zwijsen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie