Zoeken

“Eerste groene gemeentelijke RUP in Vlaanderen”

Dendermonde – Bart Van Malderen, schepen van ruimtelijke ordening, laat in een persmededeling weten dat het RUP Meirdam definitief door de deputatie werd goedgekeurd.

Van Malderen: “Het RUP is van toepassing op het poldergebied te noorden van de stad, begrensd door de Schelde en het rechtgetrokken Denderkanaal. Door het RUP wordt van recreatiegebied natuurgebied gemaakt. Ook de bestaande woningen krijgen een duidelijk kader.”

“Dit is bij mijn weten het eerste groene gemeentelijk RUP in Vlaanderen. Dit is zeer goed nieuws, door het RUP blijft het groene karakter van het unieke Meirdamgebied gewaarborgd”, aldus Van Malderen. “Van de plannen om er een kinderboerderij op te richten wil de provincie echter niet weten, men wil ten allen prijs vermijden dat er nog wordt bijgebouwd.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie