Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Linda Scheerlink, Romy Van Keer en Carolyn De Vooght, Oudercomité ’t Kraaiennest

 “We doen veel te veel, eigenlijk”

oudercomite_kl.jpgGrembergen – Er zijn ouders die de school van hun kinderen nog nooit van de binnenkant hebben gezien. En er zijn er die, zoals Linda Scheerlink, Romy Van Keer en Carolyn De Vooght zeer actief zijn in het oudercomité. Deze drie dames zetten zich in voor hun eigen kinderen, de rest van de leerlingen én de leerkrachten van gemeenteschool ’t Kraaiennest in Grembergen. Met volle overtuiging en met hart en ziel.

Ze zijn het opvallend vaak eens met elkaar, de voorzitster, ondervoorzitster en penningmeester van het Grembergse oudercomité. “Neen, in een oudercomité actief zijn is geen plicht”, zeggen ze. En ook: “Ja, ook nadat onze kinderen niet meer in ’t Kraaiennest zitten zullen we elkaar nog blijven zien.”

Linda en Carolyn zijn ingeweken Grembergenaren. Voor hen was bij het oudercomité gaan een manier om snel mensen te leren kennen en zich te integreren in het Grembergse dorpsleven. “Ik vond dat normaal”, vertelt Carolyn. “Mijn ouders deden dat ook en ik vond dat heel tof in de lagere school.”

“Wij organiseren twee soorten activiteiten”, vertelt Linda. “Er zijn er om de kinderen leuke evenementen te geven, zoals het Papa-paradijs, de kerstmarkt en Halloween. Daarnaast zijn er om geld in het laatje te brengen: de wafelbak en het eetfestijn.” Het geld dat het oudercomité verdient, gaat integraal naar de kinderen. Elke week een gratis stuk fruit, cake en drank op het grootouderevenement, de klascadeautjes van de Sint, de kosten voor de bussen voor schoolreizen en de zwembeurten… Ook de leerkrachten krijgen aandacht op de dag van de leerkracht.

Linda, Romy en Carolyn zitten in het bestuur van het oudercomité. Voor hen kruipt er enorm veel tijd in het oudercomité. “We doen te veel, eigenlijk”, klinkt het zelfs. Uiteraard heeft het oudercomité ook andere (“ja, ook mannen”) leden, “Dit jaar valt het mee”, vertelt Romy. Carolyn vult aan: “De laatste twee jaar is er een nieuw team. En je merkt, als wij ons goed voelen, trekken we mensen aan.” Dat het comité een prima samenwerking heeft met leerkrachten, directie en stadsbestuur, maakt het nog beter. (tv)

Ken je ook een vrijwilliger die eens in de aandacht mag komen? Mail naar vrijwilliger@editie.net

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie