Zoek

Woon- en winkelproject op de site van het vroegere KTA2

Dendermonde – De nodige vergunningen om op de vroegere locatie van het KTA2 aan de hoek van de Oude Vest en de Leopold II-laan een woon- en winkelproject in te planten werden goedgekeurd. Dit laat schepen van ruimtelijke ordening Bart Van Malderen weten.

“Met dit bouwproject wordt een echte stadskanker weggewerkt die ontstond na het verdwijnen van de school die op deze plaats stond. De vergunningen werden afgeleverd voor het bouwen van een handelsruimte, appartementen en flats. De projectontwikkelaars voorzien ook een ondergrondse parking voor de bewoners van de 110 wooneenheden en de winkelbezoekers”, aldus Van Malderen in een mededeling.

“Ganzefelt wordt een uniek bouwproject in het hartje van onze stad. De combinatie van winkelruimte op het gelijkvloers en woongelegenheden op de bovenliggende verdiepingen zal een speciale dynamiek creëren in de binnenstad van Dendermonde. Binnen het project is ruimte voorzien voor sociale woningbouw zodat er een gezonde sociale mix ontstaat. Het is ook voor de eerste maal dat de stad een verplicht aantal fietsstallingen oplegt, er zullen er minimum 110 voorzien worden”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 Responses

  1. Heel mooi project. Enkel jammer dat op zo’n grote oppervlakte in het stadscentrum (bij mijn weten) geen archeologisch onderzoek gebeurd is in de periode dat het terrein volledig braak lag. Het is zeer zeldzaam dat een dergelijke oppervlakte binnen de oude stadsomwallingen (hier vlak in de buurt van de Mechelse Poort) vrij komt en men had hier dan ook extra van kunnen profiteren om meer te weten te komen over het verleden van Dendermonde.

Geef een reactie