Zoek

Toeters en bellen: de nieuwe stadswebsite komt er aan!

Dendermonde – Nog een week en het is zo ver. De nieuwe stadswebsite wordt op 4 december het wereldwijde net op gestuurd, althans als we het Stadsmagazine en het voorwoord van onze Burgemeester mogen geloven. De lancering van de nieuwe website werd op de gemeenteraad van oktober 2007 door de bevoegde schepen Leen Dierick al aangekondigd naar eind 2007. We zijn exact een jaar verder en het zal er nu eindelijk van komen. Insiders beweren dat het vooral wachten was op de informatie van de interne Stadsdiensten. Editie zal de nieuwe website grondig doorlichten en u zeker verslag uitbrengen. Wist u trouwens dat wij vorig jaar een preview konden bekijken?

Surf vanaf 4 december naar www.dendermonde.be en oordeel zelf of de website “frisser en gebruiksvriendelijker” zal zijn.

UPDATE 3/12 – De nieuwe website is ondertussen, vroeger dan voorzien, online geplaatst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

6 reacties

 1. De nieuwe website is er, en mag er vormelijk best wel wezen.

  Alleen jammer van de enorme gemiste kansen… Ze stoefen met het feit dat de site aangepast is voor blinden en slechtzienden, maar er worden heel wat belangrijke regels voor toegankelijkheid met de voeten getreden. De site valideert ook absoluut niet in allerlei HTML- en CSS-validators. Ik hoop dat er nog wat kinderziektes bijgestuurd worden, maar voor mij is het nu al de vernieuwing van de gemiste kansen.

  Jammer!

 2. Leen Dierick zegt dat er 30 mensen, 2 jaar aan gewerkt hebben… ik zou dit in de privé toch niet durven zeggen… Het is absoluut een verbetering tegenover de vorige maar het is gewoon dezelfde website als de vorige in een nieuw kleedje… ik ben nog op zoek naar de zoekfunctie en in Firefox op Apple loopt ze nog volledig in de soep… alleszins toch veel succes ermee

 3. @Peter:
  – de schepen heeft niet gezegd dat er 30 mensen full-time aan gewerkt hebben, wel dat de content geleverd wordt door 30 mensen. De site wordt dus niet centraal beheer, wat een pluspunt is.
  – de zoekfunctie zie ik nochtans staan in de bovenste navigatiebalk
  – Firefox op Apple kan ik niet testen…

  @Editie: er zit een foutje in de link naar de website

 4. M.a.w. ze hebben een extern bedrijf twee jaar laten werken aan een website die nog niet eens optimaal werkt. Applaus voor het stadsbestuur!!!
  Daarenboven zijn er ook in IO problemen hoor met verspringde menu’s. Ik kreeg trouwens al opmerkingen van Bibliotheek-klanten die blijkbaar de weg niet meer terugvinden naar de on-line dienstverlening van de bib, daar dit vroeger zeer gebruiksvriendelijk was.

Geef een reactie