Memorandum basisonderwijs in Dendermonde voorgesteld

Dendermonde – Op woensdag 17 december wordt in het Heilig Maagdcollege het startsein gegeven van de campagne ‘Vlaanderen Wees Wijs’ naar aanleiding van de komende verkiezingen in juni volgend jaar. “Deze verkiezingen zijn opnieuw belangrijk voor de komende jaren binnen het basisonderwijs”, zegt Luk De Mey, coördinerende directeur Scholengemeenschap Schelde- en Denderland.

“Investeren in het basisonderwijs is een noodzaak; wijs investeren is een doel”, aldus De Mey, die ook woordvoerder en kernlid van het Directiecomité Basisonderwijs Oost-Vlaanderen (DCBaO) is. “Vier jaar geleden organiseerden wij de eerste ‘Vlaanderen Wees Wijsdag’ in het provinciaal Domein in Wachtebeke. Maar liefst 1.300 directies basisonderwijs uit Vlaanderen, hebben deze campagnedag meegemaakt. In aanwezigheid van alle politieke partijvoorzitters en de deskundigen op het gebied van onderwijs hebben wij onze grieven op tafel gelegd. Een aantal realisaties zijn door de minister van onderwijs gebeurd. Maar té weinig! En hiervoor hebben wij een memorandum opgesteld.” Dit memorandum zal woensdag in Dendermonde worden voorgesteld.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie