Zoeken

200 Europese jongeren verbleven week in Dendermonde

Dendermonde – Vorige week verbleven in Dendermonde meer dan 200 Europese jongeren in Dendermonde. Ze vonden onderdak bij gastgezinnen en in scholen ter gelegenheid van de grote Europese jongerenontmoeting van Taizé in Brussel. Het Dekenaat Dendermonde was één van de gastparochies die onderdak bood aan o.m. 15 Engelsen, 30 Fransen, 25 Kroaten, 20 Litouwers, 70 Polen en 40 Roemenen.

Er werden echte internationale vriendschappen geboren en Dendermonde staat voor eeuwig op de Europese kaart.

De Europese gelovigen kregen in Dendermonde elke dag een gebedsdienst aangeboden en enkele uitwisselingsmomenten. Op Nieuwjaarsavond werd zelfs een eucharistieviering gehouden in zés landstalen, voorgegaan door evenveel verschillende internationale prietsers. Nieuwjaar beleefden de Europese gasten mee in de gastgezinnen.Deken Paul De Baere en cultuurschepen Marius Meremans waren laaiend enthousiast over de grote bereidwilligheid van de vele gastgezinnen in Dendermonde. Schepen Meremans kwam de buitenlanders zelfs hoogstpersoonlijk toespreken. Ook Bisschop Luc Van Looy verraste Dendermonde met een blitsbezoek.

Meer foto’s klik hier. Met dank aan Lorenz Meulebroek.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie