Zoek

Minister Van Brempt op bezoek bij Desso

Dendermonde – Bij tapijtenproducent Desso lanceerde minister Kathleen Van Brempt een milieuvriendelijke wedstrijd waarbij aan deelnemers worden uitgenodigd om productiemethoden te bedenken waarbij geen afval ontstaan. Desso is een pioneer op het vlak van het Cradle to Cradle principe.

“Het kan gaan om een nieuw idee of om een idee dat een bestaande goede aanpak verbetert. Gedetailleerde businessplannen hoeven niet: de wedstrijd is vooral op zoek naar creatieve en innovatieve ideeën”, aldus Van Brempt. De wedstrijd kreeg de naam “Ontdek Het Eeuwige Leven”. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 maart.

Desso maakt tapijten zonder afval

Tapijtenfabrikant Desso wil tegen 2020 al haar tapijten produceren volgens de C2C principes. Daarom heeft de onderneming toonaangevende beleidsmaatregelen geïntroduceerd in ieder stadium van het productieproces. Deze zullen resulteren in producten die ofwel volledig biologisch afbreekbaar zijn, ofwel gerecycleerd kunnen worden als grondstof voor nieuwe producten.

De recyclage van afval in de fabrieken van Desso bedraagt nu meer dan 90%. Zo heeft het bedrijf een proefproject gelanceerd waarbij gebruikte tapijten van klanten worden teruggehaald om opnieuw verwerkt te worden. Tot slot wordt milieuvriendelijk omgesprongen met water. Elk jaar is 400.000 m³ water nodig voor de productie. Dankzij een nieuwe waterzuiveringsinstallatie wordt daarvan vandaag al de helft opnieuw gebruikt in het productieproces. Wat overblijft komt gezuiverd (streefdoel: kwaliteit moet beter zijn dan het rivierwater) terecht in de nabijgelegen Dender.

Desso maakt hoofdzakelijk tapijten voor industrieel gebruik zoals tapijttegels en kamerbreed tapijt in kantoorgebouwen, hotels, scholen, rust- en verzorgingstehuizen, cruiseschepen, vliegtuigen enzovoort.

Meer informatie: www.grenzeloosgebruik.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie