Zoek

Rotary programmeert Liebrecht Vanbeckevoort

Dendermonde – Rotary Dendermonde organiseert op vrijdag 23 januari om 20 uur zijn jaarlijks Nieuwjaarsconcert in het nieuw cultureel centrum De Biekorf in Lebbeke.

Op het podium komen pianist Liebrecht Vanbeckevoort en het orkest Arc En Ciel onder leiding van Tom Deneckere. Vanbeckevoort is vooral bekend als laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007. De opbrengst van dit concert gaat integraal naar de sociale werken gesteund door Rotary Dendermonde.

Over Liebrecht Vanbeckevoort…

Liebrecht Vanbeckevoort (1984) is een Belgisch concertpianist. Hij werd in mei 2007 finalist voor de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor piano te Brussel en behaalde de zesde plaats en ontving de Prijs van de stad Brussel. Hij is in 2007 tevens gastsolist tijdens de
Night of the Proms

Vanbeckevoort startte de pianostudie reeds op 8-jarige leeftijd. Van 2002 tot 2006 was hij leerling van Prof. Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In juni 2006 haalde hij een Master diploma voor piano met grote onderscheiding. Tussen 2002 en 2005 studeerde hij ook bij Prof. Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en bekwam het postgradueel diploma in 2005 summa cum laude.

In 2006 zette hij de pianostudies voort te Boston aan het New England Conservatory bij Prof. Russel Sherman. Hij nam deel aan masterclasses bij bekende muziekpedagogen als Dmitri Bashkirov, Idil Biret, Wha Kyung Byun, Alexander Korsantia, Kum Sing Lee, Hans Leygraf, Daniel Pollack, Menahem Pressler, Igor Roma, Charles Rosen, Eduardo Torbianelli, Mikhail Voskresensky en Jan Wijn.

Liebrecht Vanbeckevoort nam deel aan vele internationale wedstrijden en behaalde verschillende onderscheidingen. In de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd speelde Vanbeckevoort een uitvoering van het Kris Defoorts plichtwerk “Dedicatio” .

De pianist beschikt over een uithoudingsvermogen, dat hij kan aanwenden in de finale. In de finale op 2 juni 2007 speelde hij naast het in te studeren plichtwerk, de sonate opus 90 van Ludwig van Beethoven en het derde concerto van Prokofiev. Hij behaalde uiteindelijk de zesde plaats in deze wedstrijd, al vinden sommige kenners dat hij nog enkele plaatsen hoger had mogen eindigen De pianist kaapte ook de publieksprijzen weg, zowel van de VRT als bij de RTBF.

Meer informatie en reservering: http://www.rotary.belux.org/clubs/dendermonde

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie