Zoek

Ros Beiaardboek in voorbereiding

Dendermonde – Het Ros Beiaardcomité liet vandaag weten dat het heeft beslist om in eigen beheer een boek uit te geven. “In het verleden zijn verschillende belangrijke publicaties uitgegeven. Een Dendermondse serviceclub had hierbij een grote verdienste”, bericht Franki Hervent.

“In de wetenschap dat in die publicaties ongeveer alles geschreven is in verband met de rijke historiek van het Ros Beiaard en de Vier Heemskinderen ligt het in de bedoeling van het Ros Beiaardcomité om een totaal ander soort boek uit te geven. Het wordt een nog meer toegankelijk werk met zeer veel afbeeldingen en foto’s, interviews met betrokkenen in de breedste zin van het woord en ‘gewone’ burgers die iets specifieks te vertellen hebben.”

In het boek zal men speciale aandacht besteden aan de ommegangen vanaf de 20ste eeuw. Ook Katuit zal uitgebreid aan bod komen. Het Ros Beiaardboek zal ongeveer 240 bladzijden tellen en in het najaar worden uitgebracht.

Oproep
Franki Hervent: “Alhoewel het Ros Beiaardcomité zelf en het Stadsarchief over veel foto’s en afbeeldingen beschikken, wordt hierbij een oproep gedaan naar iedereen die in het bezit is van foto’s en afbeeldingen die verband hebben met het Ros Beiaard, de Reuzen en de Ommegangen.”

Heb je unieke foto’s neem dan contact op met het Ros Beiaardsecretariaat, stadhuis – 1e verdieping, Grote Markt in Dendermonde. 052 21 39 56 of info@rosbeiaard.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie