Ros Beiaardboek in voorbereiding

Dendermonde – Het Ros Beiaardcomité liet vandaag weten dat het heeft beslist om in eigen beheer een boek uit te geven. “In het verleden zijn verschillende belangrijke publicaties uitgegeven. Een Dendermondse serviceclub had hierbij een grote verdienste”, bericht Franki Hervent.

“In de wetenschap dat in die publicaties ongeveer alles geschreven is in verband met de rijke historiek van het Ros Beiaard en de Vier Heemskinderen ligt het in de bedoeling van het Ros Beiaardcomité om een totaal ander soort boek uit te geven. Het wordt een nog meer toegankelijk werk met zeer veel afbeeldingen en foto’s, interviews met betrokkenen in de breedste zin van het woord en ‘gewone’ burgers die iets specifieks te vertellen hebben.”

In het boek zal men speciale aandacht besteden aan de ommegangen vanaf de 20ste eeuw. Ook Katuit zal uitgebreid aan bod komen. Het Ros Beiaardboek zal ongeveer 240 bladzijden tellen en in het najaar worden uitgebracht.

Oproep
Franki Hervent: “Alhoewel het Ros Beiaardcomité zelf en het Stadsarchief over veel foto’s en afbeeldingen beschikken, wordt hierbij een oproep gedaan naar iedereen die in het bezit is van foto’s en afbeeldingen die verband hebben met het Ros Beiaard, de Reuzen en de Ommegangen.”

Heb je unieke foto’s neem dan contact op met het Ros Beiaardsecretariaat, stadhuis – 1e verdieping, Grote Markt in Dendermonde. 052 21 39 56 of info@rosbeiaard.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie