Zoek

Oudegem B verslaat leider Aalter

Oudegem – In de eerste provinciale van het volleybal heeft Oudegem gewonnen van leider Avanti Aalter. De jeugdige B-ploeg komt nu naast Aalter aan de leiding van het klassement. Trainer Luc De Bruyne weigert echter over eventuele titelkansen te spreken: “Ons doel was om in ons eerste seizoen in eerste provinciale zo hoog mogelijk te eindigen. De titel was en is geen doel.”

Leider Aalter verkocht haar vel duur. De eerste set walste het over Oudegem, dat enorm zwak verdedigde. Met 13-25 was de set al voorbij, voor hij echt goed kon beginnen. Volgens trainer Luc De Bruyne had zijn team last van stress: “De recepties kwamen niet goed en ons tactisch plan kwam nog niet op gang”.
In de tweede set kwam Oudegem meer in het spel en trok het duidelijk het laken naar zich toe. “We probeerden de geoliede machine van Aalter aan het sputteren te brengen, dankzij een degelijke voorbereiding is dit ook gelukt”. Oudegem won met 25-17 en 25-20 de volgende sets. De spanning was echter een hele wedstrijd te snijden. Oudegem had vier matchballen nodig om Aalter uiteindelijk met 25-22 huiswaarts te sturen.

Coach Luc De Bruyne toonde zich na afloop zeer tevreden, toch durft hij nog niet over eventuele titelkansen te spreken. “We zijn op ons best als underdog in topwedstrijden, maar we hebben al teveel punten laten liggen tegen mindere tegenstanders. Sowieso wil ik die druk afhouden.”  Toch wordt een ploeg die op de eerste plaats in de rangschikking staat als ’titelkandidaat’ bestempeld, denken wij dan. “Ik probeer de druk steeds bij de tegenstander te leggen”, besluit de Bruyne. “Wij zijn geen favoriet en moeten niets”.

Foto’s:
Front: De zusjes De Maersschalck (Oudegem; in rood) blokken een aanval af van Aalter en zetten Oudegem opweg naar setwinst.
Foto onder: Ook de reservenwedstrijd werd gewonnen door Oudegem, dit met 2-1.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie