Zoeken

Artistiek testament van Rembrandt en Michelangelo

Dendermonde –  Welke menselijke en artistieke pelgrimstocht hebben Rembrandt en Michelangelo afgelegd? Aan de hand van vergelijkende beelden tracht Harold Van de Perre, een Dendermondse kunstenaar de woorden te vinden om deze twee raadselachtige meesters – tevens hun artistiek én menselijk testament – te verklaren.

Op 3 maart om 20u. is iedereen welkom in het stadhuis Dendermonde, voor deze voordracht van Harold Van de Perre, die georganiseerd wordt door het Davidsfonds.

Toegang: € 3 leden, € 5 voor niet leden

Harold Van de Perre werd geboren te Ninove op 1 januari 1937.
Hij is afgestudeerd aan het Hoger Instituut Sint-Lucas Gent, richting monumentale kunsten, specialisatie glasraamkunst en mozaïek. Hij deed stage als glasraamkunstenaar op het atelier Oidtmann te Linnich (bij Keulen). Van 1963 tot 1997 was hij leraar beeldende kunsten aan het Hoger Instituut Sint-Lucas Gent.
 
Vanaf 1977 houdt hij voordrachten (met diaprojectie) in Vlaanderen en in het buitenland over schilderkunst o.a. Rubens, Van Eyck en Breugel. Hieruit ontstonden de gelijknamige publicaties en TV-producties.
 
Vanaf 1993 tot op heden is hij begaan met cultuurwerk te Sint-Petersburg: Hij trad op als gastdocent aan de Academie voor Beeldende Kunsten, het Repin-Instituut en de Universiteit A. Herzen en was organisator van jaarlijkse zomertentoonstellingen “Vlaamse kunst vandaag”, en van meerdere tentoonstellingen van Russische kunst in Vlaanderen. Hij is lid van de Internationale Stichting de Renaissance van Sint-Petersburg.
 
In 1996 was hij Cultureel Ambassadeur van de Vlaamse regering voor zijn projecten Vlaanderen – Sint-Petersburg.
In 1998 ontving hij het eredoctoraat aan de Universiteit A. Herzen te Sint-Petersburg voor zijn werk als kunstenaar, kunstpedagoog en cultureel ambassadeur.
In 2001 werd hij “Ereprofessor aan de Academie voor Beeldende Kunsten van Rusland” te Sint-Petersburg.
In 2002 werd hij onderscheiden met de Orde van de Vlaamse Leeuw voor zijn bijdrage aan de culturele uitstraling in binnen- en buitenland.
 
Harold is gehuwd met Marieke Pée. Hij woont en werkt als kunstenaar in Dendermonde.

Meer Info :Pascale Roels : tel.: 052/216926

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie