Jeugdhuis Move gaat door! (ook na 40 jaar)

Oudegem – Gisteravond stond er een algemene vergadering gepland over de toekomst over JH Move. Het jeugdhuis heeft al een tijdje te kampen met financiële problemen. Ook moeten ze eind dit jaar hun locatie aan de Oudegemse Baan verlaten. Daarbovenop kampt het jeugdhuis ook met vrijwilligers en drijvende krachten. Genoeg stof dus voor een crisisvergadering, waar er uiteindelijk gestemd zou worden over de kernvraag: ‘Is er nog een jeugdhuis nodig in Oudegem?’ Dankzij de steun van schepen van jeugd Marius Meremans werden er oplossingen voorgesteld voor de nieuwe locatie. Daarbovenop stelden zeven leden zich kandidaat om tot het bestuur toe te treden. In de wandelgangen wordt zelfs gefluisterd dat er € 3000 werd geschonken door een gulle weldoener. Redenen genoeg om JA! te antwoorden op de kernvraag.
Annelies Merckx van het bestuur van Move toonde zich tevreden. Voor aanvang was ze zeer pessimistisch ingesteld: “We zullen de boeken moeten neerleggen”, vertelde ze vrijdag nog aan de redactie. “Er staan geen mensen klaar om de taken over te nemen en er zijn geen financiële middelen meer.” Niets blijkt minder waar. Maarten Vandamme is één van de nieuwe krachten, wil er voluit voor gaan. “Ik ben zeer blij dat ik niet de enige ben die voor het Jeugdhuis wil gaan!” Op zaterdag 4 april zal afscheid van de huidige locatie genomen worden met een heuse benefiet, dit zal tevens het startschot zijn voor de vieringen in het kader van het veertigjarige bestaan van jeugdhuis Move.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

2 reacties

  1. De schepen van jeugd (Marius Meremans) heeft tezamen met oud-leden en oud-voorzitter (Bart Vanmalderen) inderdaad puik werk geleverd…
    De bedoeling zou zijn dat we nog voor september kunnen verhuizen, zodanig dat de nieuwe lichting in een nieuwe locatie kan starten.

    Jeugd, wees gewaarschuwd!

Geef een antwoord