Zoek

Middenschool Atheneum beweegt

Dendermonde – Deze week beweegt er wat in Dendermonde, en dan meer bepaald in de Middenschool van het Atheneum in Dendermonde. Sinds woensdag al zijn de leerlingen bezig aan een heus sportproject. De leerlingen worden drie dagen lang gemotiveerd om te bewegen. “Iedere school wordt geacht een gezondheidsbeleid te voeren. Met dit sportproject leggen we een klein maar belangrijk stukje van die puzzel”, zegt Nick Van kerckhoven, directeur van middenschool Atheneum.

Middenschool AtheneumWoensdag konden de 250 leerlingen van de middenschool én de 90 leerlingen van het derde middelbaar van het Atheneum kiezen uit verschillende workshops op school of in de sporthal van Sint-Gillis.Vandaag, donderdag, gingen de leerlingen van de middenschool schaatsen in Gent. Dit werd afgewisseld met enerzijds zwemmen in Olympos en fitness en bowlen in de Meirdam.

Morgen vrijdag 20 februari gebeurt hetzelfde, én organiseert de school ook een stadsloop. Vierhonderd 400 leerlingen van basisschool, middenschool én Atheneum lopen dan een parcours dat hen onder andere over de Grote Markt van Dendermonde leidt. U weze gewaarschuwd…

“Het is leuk om te zien hoe enthousiast alle leerlingen zijn om mee te doen aan al deze activiteiten. We hopen dat ze, van de vele sporten die ze hebben kunnen proeven er misschien eentje uitpikken om zelf te beoefenen”, aldus Nick Van kerckhoven.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie