Zoeken

Stationsbuurt Schoonaarde wordt heraangelegd

 
foto: Tijl Vereenooghe

Schoonaarde – De stationsomgeving van Schoonaarde ligt er al jaren slecht bij, zowel het gekasseide deel als de parking in freesasfalt. Het gekasseide deel is als monument beschermd en werd destijds na de aanleg overgedragen aan de stad om in te staan voor het onderhoud. De parking in freesasfalt wordt beheerd door de NMBS-holding.

“Er is eindelijk een doorbraak over de heraanleg”, laat het stadsbestuur in een persmededeling weten. “De stad gaat samen met de NMBS-Holding een samenwerkingsovereenkomst afsluiten over de heraanleg van de stationsomgeving van Schoonaarde. Hierbij wordt het stadsbestuur aangeduid als hoofdopdrachtgever van het project.”
De stad staat in voor de opbraak van het huidige gekasseide stationsplein en de toegangsweg vanaf de Steenweg naar Wetteren en voor de vernieuwing van de riolering op deze plaats. Er wordt tevens gezorgd voor de vernieuwing van de openbare verlichting van de gehele zone. De NMBS-Holding zal instaan voor de aanleg van de parkeerplaatsen, het stationsplein zelf, de voetpaden rond het stationsgebouw en de verharding ter hoogte van de fietsenstallingen. Er wordt bij de heraanleg een pendelparking voor 70 wagens voorzien. Daarnaast zal de NMBS ook onderzoeken om de bestaande fietsenstalling nog verder uit te breiden. Er wordt gedacht aan een nieuwe fietstenstalling voor 100 fietsen en 5 bromfietsen langs de voorzijde. Aan de achterzijde zouden er nog eens 60 plaatsen voor fietsen voorzien woorden en 3 voor bromfietsen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie