Search

Nacht van de duisternis

Volgende zaterdag, 28 maart, is het nacht van de duisternis. In Dendermonde slaan de stad, de Bond Beter Leefmilieu, de Vereniging voor Sterrenkunde en Preventie Lichthinder de handen in elkaar om een duister programma aan te bieden. Wie niet bang is in het donker, kan kiezen uit verschillende activiteiten.

Vanaf 19.30 uur, tenminste als het niet regent of te bewolkt is, staan sterrenkijkers ter beschikking op de dijk langs de Schelde aan Appels veer (Hoofdstraat volgen tot aan Appels veer). De sterrenkijkers komen er dankzij de vereniging voor Sterrenkunde van de Dendervallei, ANDROMEDA.

Om 18.30 uur vertrekt er aan het veer in Appels een wandeling. De natuurvereniging CVN (Centrum Voor Natuureducatie) regio Dendermonde organiseert een unieke avondwandeling, waarbij de geluiden van de natuur centraal staan.De Vogelopvangcentra van Zele en Malderen zullen in de mate van het mogelijke een aantal uilen ter beschikking stellen om te tonen aan de deelnemers. Als het weer het toelaat kunnen een aantal uilen losgelaten worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie