Zoek

Chiro Ejo speelt ‘Belle en het Beest’

belleenhetbeest.jpg
Alana (links) en Fleur nemen de hoofdrollen voor hun rekening.

Appels – Chiro Ejo uit Appels zet op zaterdag 11 en zondag 12 april de toneelproductie ‘Belle en het Beest’ op de planken. De productie kadert in het tweejaarlijks familiefeest dat de meisjeschiro organiseert. “Het wordt een totaalspektakel van een bekend sprookje met een eigen hedendaagse toets”, vertelt groepsleidster Elke Merckx. “Wij staan iedere keer garant voor een leuke voorstelling voor jong en oud met een sprankelend intermezzo en een samenspel van klank, licht, toneel en dans.”

Alle leden van de meisjeschiro nemen deel aan de voorstellingen. “Leidsters en leden werken goed samen om van deze productie iets uniek te maken”, vertelt Liesbet Rogiers, die samen met Leen Fierlafijn de regie op zich neemt. “Aan deze toneelproductie wordt een heel jaar gewerkt, zelfs de kostuums en het decor worden zelf gemaakt”. “We repeteren drie keer, twee uur per week”, vertelt Alana Heuvinck (14), die de rol van Belle speelt. “We zijn dus toch een zestal uur bezig met het instuderen van de bewegingen en het aanleren van de dansen”. De dialogen zijn op voorhand opgenomen in een studio. “Op deze manier hoeven we tijdens de voorstellingen maar te playbacken, wat niet wegneemt dat we onze tekst effectief moeten kennen”, vertelt Fleur – Beest – Van den Berghe (18). “Dit doen we omdat ook jonge kinderen een rol hebben, wat de druk voor hen toch vermindert”.

De beide hoofdrolspelers herkennen zichzelf niet in de rollen die ze spelen. “Belle is eerder een seutje die tussen de boeken zit”, vertelt Alana Heuvinck. “Zo ben ik totaal niet”. Fleur Van den Berghe krijgt echter wel de naam van een “beest” te zijn. “Zo noemen de jongens van Chiro Kadee me wel eens”, vertelt ze. “Ik herken me toch niet echt in de rol die ik moet spelen hoor, zowel uiterlijk als innerlijk niet”. Wat het uiterlijk betreft kunnen we dat inderdaad moeilijk geloven. “Onze kostuums worden zelf gemaakt en jonge meisjes worden omgetoverd tot dieren of zelfs tot een theepot of een kopje”.

Chiro Ejo speelt ‘Belle en het Beest’ in het Parochiaal Centrum van Appels op zaterdag 11 april, om 20 uur en zondag 12 april om 15 uur. Reserveren kan op het nummer 0486 92 33 80 of chiro_ejo@hotmail.com. (wr)

Meer informatie: www.chiroejo.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie