DRC eindigt in schoonheid met Beker van Vlaanderen

Sint-Gillis – DRC, die met het nodige geluk dan toch in eerste nationale blijft spelen, sluit het seizoen in schoonheid af met de Beker van Vlaanderen. In de eindfase van het beker-tornooi versloeg de Dendermondse Rugbyclub met gemak Celtic Brussels met 45-0. Nadien versloegen de Dendermondenaren RC Antwerp met 19-9.

Voorzitter Kris Van Damme is er rotsvast van overtuigd dat zijn ploeg een plek in de hoogste divisie verdient. “Dat hebben onze jongens gisteren ook kracht bijgezet door met sprekend gemak opnieuw de Beker van Vlaanderen te winnen, en zich dus opnieuw tot de beste ploeg van dit landsgedeelte te kronen. Persoonlijk hecht ik daar nogal veel belang aan, want als enige Vlaamse vertegenwoordiger in eerste is dit een uitstekende gelegenheid om de temperatuur van de rest van Vlaanderen te nemen. Te laag dus”, klinkt het triomfantelijk.

Volgend seizoen maken een paar jonge beloften de overstap, en kijkt de club naar versterkingen van buitenuit.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord