Zoek

Rederijkerskamer beleeft hoogdagen

leeuwerckenaers.jpg

Sint-Gllis – De Koninklijke Rederijkerskamer De Leeuwerckenaers uit Dendermonde behaalden met zijn meest recente voorstelling “Liefde Half Om Half” de tweede categorie op het provinciale klasseringstornooi van de provincie Oost- Vlaanderen. Guido Keppens regisseerde het stuk.

De Leeuwerckenaers vierde vorig jaar nog zijn 555 jarige bestaan en beleeft op dit ogenblik opnieuw hoogdagen.

Wim Baude: “Enkele jaren geleden werd het roer omgegooid. Onder impuls van enkele enthousiastelingen werd de kamer nieuw leven ingeblazen. Nieuwe spelers en regisseurs, en vooral een vernieuwde aanpak van het bestuur, zorgden ervoor dat deze toneelvereniging terug aanknoopt met de gloriedagen van weleer.”

De rederijkerskamer bekleedde in zijn rijke verleden steeds een vooraanstaande plaats binnen het amateurtoneel in Vlaanderen. Getuigen daarvan zijn de verschillende deelnames aan het Landjuweel en de klassering in eerste of tweede categorie in het provinciale klasseringstornooi. De laatste klassering dateert echter van een tiental jaar geleden en ondertussen was de groep stilletjes aan het wegkwijnen.

“Dit toneelseizoen werd echter de optie genomen om terug in te schrijven voor deze klassering omdat spelers en bestuur geloofden in hun eigen kunnen”, aldus Wim Baude namens de Leeuwerckenaers. Het resultaat is een plaats in de tweede categorie van de provincie Oost-Vlaanderen.

“Het bestuur en de medewerkers zijn bijzonder fier dat ze deze prestatie hebben kunnen neerzetten en dat de jury deze positieve beoordeling heeft uitgesproken. Dit zal zeker een stimulans zijn om verder te groeien en de kamer verder uit te bouwen tot één van de toonaangevende toneelverenigingen in Oost-Vlaanderen”, vertelt Wim Baude.

Mensen die geïnteresseerd zijn om mee te werken voor of achter de schermen van deze toneelvereniging kunnen steeds contact opnemen met de deken op volgend emailadres: wim.baude@scarlet.be.

Meer informatie vind je op de website www.de-leeuwerckenaers.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie