Zoeken

Jeko viert jubileum met groot concert

Dendermonde – Jeugdkoor Jeko uit Appels geeft op zaterdag 16 mei een uniek jubileumconcert. Het koor dat onder leiding staat van Marjan Scholliers wil er een groot feest van maken. Het jubileumfeest wordt duidelijk niet alleen een muzikaal hoogtepunt voor het jeugdkoor. Die dag zullen ze immers ook hun nieuwe uniform én logo aan het grote publiek voorstellen.

Het koor werd in 1969 opgericht door Wilfried Roels en kende doorheen al die jaren een enorme evolutie met hoogtes en laagtes. “We hopen alleen maar dat er na 16 mei weer geen laagte volgt”, zegt pianist Bart Van Lijsebetten een beetje angstig. “Een oudere generatie heeft besloten na dit hoogtepunt het koor te verlaten”. Toch lijkt de toekomst verzekerd. “We kregen de afgelopen twee jaar een 15-tal jonge spruiten bij”, vertelt dirigent Marjan Scholliers. “Na dit concert hopen we weer een hele boel jonge mensen aan te trekken“.

Het concert belooft alvast weer iets speciaal te worden. “We brengen nummers van de voorbije veertig jaar”, gaat Scholliers verder. “Toch werden ze bijna allemaal in een nieuw kleedje gestopt”. Op het programma staan enkele eigen medleys. “Dit was de enige manier om zoveel mogelijk nummers van de voorbije 40 jaar aan bod te laten komen”, vertelt Bart Van Lijsebetten.

Wie dus graag een gevarieerd muzikaal programma hoort, in zowel Nederlands, Frans als Engels of de Jeko-klassiekers wil uitgevoerd zien in een heuse medley, of tot slot jong en oud samen horen zingen van Mika tot de Beach Boys, moet zeker afzakken naar dit concert.

Het Jeko-concert vindt plaats op zaterdag 16 mei om 20 uur in de feestzaal van het Heilige Maagdcollege, ingang langs de Noordlaan. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt in voorverkoop 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor wie jonger is dan 12 jaar.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie