Dendermondse Wereldwinkel investeert in klaslokalen

wereldwinkel1.jpg

wereldwinkel2.jpg

wereldwinkel3.jpg

Dendermonde – Met de financiële hulp van de Wereldwinkel werden in Luozi in Bas Congo twee klaslokalen gebouwd. De plaatselijke landbouwschool kan daardoor zijn leerlingen een volledige lessencyclus aanbieden.

“Als Wereldwinkel helpen wij een aantal producenten in het Zuiden zich te ontwikkelen en een menswaardig bestaan op te bouwen”, licht Fons Van der Potten, voorzitter van de Dendermondse Wereldwinkel, toe. “Dendermonde doet meer: door de volledig gratis inzet van onze vrijwilligers en door de groeiende interesse van onze klanten, realiseren wij jaarlijks een overschot tussen inkomsten en uitgaven. Dit overschot hebben wij in het werkjaar 2008-2009 besteed aan de bouw van 2 klaslokalen voor een landbouwschool in Luozi in Bas Congo. Dit project dat momenteel in zijn eindfase is, werd volledig gefinancierd door Wereldwinkel Dendermonde.” In totaal investeerde de Wereldwinkel 10.000 euro in het project.

Meer informatie: www.eerlijke-handel.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord