Zoeken

Uniek kunstproject in het Zwijvekemuseum

Dendermonde – Als eerbetoon aan haar overleden vader Jo Van Den Brulle richtte dochter Lana onlangs het productiehuis JoJo op. “Mijn vader maakte zelf theaterproducties met mensen met een verstandelijke handicap. Hij was van mening dat heel de wereld moest kunnen zien welke talenten er in deze mensen verborgen zitten”, aldus Lana Van Den Brulle.

“Jojo wil een werkplatform creëren voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap”, zegt Lana Van Den Brulle. “We willen culturele projecten produceren met personen die een verstandelijke handicap hebben. Het is de bedoeling dat we elk jaar een project opstarten waar we samen met hen aan werken. Hierbij denken we aan activiteiten als een theaterstuk, een muziekbandje, dans,… “.

Het eerste project van JoJo Productiehuis is de tentoonstelling van kunstwerken die door zes kunstenaars en een groep mensen met een verstandelijke handicap samen werden gecreëerd.

“We deden een beroep op zes kunstenaars die telkens drie tot vier sessies gaven aan drie deelnemers. De rode draad doorheen de workshops en de tentoonstelling is ontmoeting”, aldus Lana Van den Brulle.

In Dendermonde kan je de werken bezichtigen in het Zwijvekemuseum, Nijverheidsstraat 1. Dit kan op zaterdag 16 en 23 mei van 12 tot 18 uur, zondag 17 en 24 mei van 10 tot 16uur en woensdag 20 mei van 14 tot 16 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie