Sistem wil vluchtelingkinderen helpen

sistem.jpg

Dendermonde – Op zaterdag 30 mei organiseert Sistem vzw een fuif voor het goede doel. DJ’s Esk-l, E-Phonk, Chris-Kardinaal en Daddy zijn van de partij. Met de opbrengst zal schoolmateriaal aangekocht worden voor een vluchtelingenkamp in Congo-Brazzaville. Editie sprak met initiatiefnemer Hubert Shingiro.

“Vorig jaar kon ik het vluchtelingenkamp in Congo-Brazzaville bezoeken. Ik was geschokt over de armoede die daar echt nog heerst. De leefomstandigheden en vooral de onderwijsomstandigheden voor de kinderen zijn daar echt schrikwekkend.”, vertelt Hubert. “Eens ik terug in België was, heb ik met enkele vrienden besloten om effectief iets te doen voor de kinderen daar. Zo hebben we vzw Sistem opgericht en hadden we in april onze eerste Spaghettiavond.”

Sistem wil in de toekomst nog meer acties organiseren. Alle hulp en steun is welkom. “Onze opbrengsten maken we over aan een bevriende priester daar en hij zal ervoor zorgen dat het geld goed besteed wordt. Het eerste doel is ervoor te zorgen dat de leerlingen in september met voldoende materiaal aan het schooljaar kunnen starten”, gaat Hubert verder. “Zelf hopen we wel nog eens naar daar te kunnen gaan om te kijken wat ze met ons materiaal doen. Met beeldmateriaal kunnen we dan hier rondtrekken om de mensen te informeren.” (wr)

Meer informatie: 0474 66 53 78 of niweshingiro@hotmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie