30 mei 2010 blijft leeg in mijn agenda!

Voor deze achttiende en voorlopig laatste ‘Hoe zou het zijn met…” vroegen we ons af hoe het met Vanessa Chinitor gaat. We spraken met haar af op de avond van de tweede finale van het Eurovisiesongfestival, exact tien jaar nadat ze onze landskleuren verdedigde op werelds bekendste liedjeswedstrijd. Vanessa is inmiddels uitgeweken naar Lede, waar ze met Dirk Bauters – de man van haar leven – woont.

Vanessa, hoe gaat het met je?
Vanessa: “Goed, ik zing nog altijd. Ik ben begonnen in 1998 en ik kan er nog steeds mijn beroep van maken, dus dat is fijn!”

Waar ben je op dit moment in het dagelijkse leven zoal mee bezig?
Vanessa: “Mijn hoofdactiviteit is nog steeds zingen. Ik ben bezig met een nieuwe cd. Dit vraagt veel repeteren en heel wat opnamewerk.”

Hou je er hobby’s op na? Welke?
Vanessa: “Ik kom tot rust in mijn tuin ( Vanessa en Dirk hebben een prachtige en grote tuin). Deze vraagt ook veel werk, maar daar kan ik echt van genieten. Daarnaast heb ik niet echt andere hobby’s. Ik heb er ook niet echt tijd voor.”

Wat herinner je je uit je kinder- en jeugdjaren?
Vanessa: “Ik liep tot vierde middelbaar school in het Sint-Vincentiusinstituut van Dendermonde. Ik volgde er handel. Daarna heb ik mijn schoolcarrière beëindigd op internaat in Oostende. Ik ging niet echt uit in Dendermonde. Ik verkoos eerder een gezellig cafébezoekje op de Grote Markt. Eens ik begon met zingen, was dit in ieder geval gedaan, dan ben je blij als je eens een avond thuis kan zijn op je gemak.”

Hoe kwam je uiteindelijk in de showbizzwereld terecht?
Vanessa: “Het was een kinderdroom om zangeres te worden, maar ik heb die ambities blijven hebben. Ik nam deel aan de “Ontdek De Sterwedstrijd”. Daar werd ik derde in de meisjescategorie. John Terra zat toen in de jury en ik ben met hem contact blijven houden, wat resulteerde in mijn eerste singel in 1998. Het jaar nadien kwam dan mijn idee om mee te doen aan Eurosong. De VRT organiseerde voor het eerst preselecties. Gelukkig had ik met John een ervaren man. Hij ging eerder met Lisa Del Bo naar het Eurovisiesongfestival”.

Hoe heb je je deelname aan Eurosong ervaren?
Vanessa: “Het is een grote eer om je land op zo een festival te kunnen vertegenwoordigen. Het was een hectische week, maar ik heb er ontzettend veel geleerd. Het is een unieke ervaring in mijn leven die ik wil blijven koesteren. Mijn kleed hangt nog steeds, ongewassen, op een pop in mijn slaapkamer”.

Hoe kijk je nu aan tegen het Songfestival? Zou je nog deelnemen?
Vanessa: “Ik kijk wel nog, maar ik zou er niet speciaal voor thuisblijven en het ook niet opnemen. Deelnemen zou ik niet meer doen. Ik nam nog wel eens deel aan de preselecties, maar dat was meer om me te laten horen en te zeggen: Ik ben er nog!”

Mis je Dendermonde niet?
Vanessa: “Ja af en toe wel, maar ik woon hier héél graag en ook héél mooi in Lede. Ik zou het hier niet willen achterlaten. Buiten een bezoekje aan mijn ouders, kom ik er niet vaak meer. Maar op 30 mei volgend jaar zal ik er bij zijn! Ik neem geen optredens aan, die dag blijft leeg in mijn agenda!”

Wat zijn je toekomstplannen? Wat zou je echt nog graag doen in je leven?
Vanessa: “Op korte termijn is er de lancering van mijn nieuwe cd, die eind juni uitkomt in Nederland. Voorlopig zal hij nog niet in België uitkomen. Mijn huidige producer werkt vooral op de Nederlandse markt, dat is de reden waarom hij eerst daar uitkomt, meer moet je daar niet achter zoeken hoor.
Op latere leeftijd hoop ik nog iets in de musicalwereld te kunnen doen, dat is iets waar ik van droom.”

Welke boodschap wil je tenslotte aan onze lezers meegeven?
Vanessa: “Geniet van elke dag, leef en laat leven! Profiteer van elke dag. Wat je vandaag niet gedaan hebt, doe je morgen en neem zeker tijd voor ontspanning”. (wr)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie