Zoeken

CD&V en N-VA de grootste, Hilde Dierickx populairste Dendermondse politicus

Dendermonde – De Vlaamse tendens heeft zich ook in Dendermonde gezet, waar CD&V en N-VA als grote winnaars uit de verkiezingen komen. De Dendermondse kandidaten wisten in Dendermonde alvast te overtuigen en sommigen haalden ook een mooi resultaat in de rest van de provincie.

Wat opvalt is dat N-VA, in Dendermonde, bijna zo groot wordt als sp.a. Schepen Marius Meremans, 1e opvolger toonde zich deze avond een gelukkig man. “Dit is het resultaat van de verjonging die we doorgevoerd hebben en ik ben blij dat de jonge mensen de kans krijgen zich te bewijzen.” Ook hier is NV-A vol lof voor CD&V. “Ik wens ook collega Lien Verwaeren van CD&V van harte proficiat te wensen. Ze is vanuit het niets de populairste Dendermondse kandidaat”, aldus schepen Meremans.

Hilde Dierickx (openVLD) op rand van Vlaams Parlement
OpenVLD deelde in de klappen, ook in Dendermonde (-3,19%). Toch is het zo goed als zeker dat Hilde Dierickx naar het Vlaams Parlement mag. Met 95% van de stemmen geteld in Oost-Vlaanderen, bekleed ze op dit moment de 6e plaats. OpenVLD behaalt wellicht maar 5 zetels. Op Vlaams niveau is Hilde de beste Dendermondse politica. Ze laat Lien Verwaeren (CD&V), met bijna 1000 stemmen achter zich.

Wil je weten hoeveel % jouw partij in Dendermonde haalde?
Verkiezingsuitslag in Kanton Dendermonde:

  • CD&V: 21,47%
  • openVLD: 18,13%
  • Vl. Belang: 17,70%
  • sp.a: 14,32%
  • N-VA: 13,23%
  • LDD: 7,24%
  • Groen: 5,21%
  • LSP: 0,30%
Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie