Zoek

De stemmen zijn geteld, niemand rechtstreeks verkozen

Dendermonde – Alle stemmen in onze provincie zijn geteld. We hebben dus een exact zicht op het aantal voorkeurstemmen van de Dendermondse kandidaten. We hebben geen rechtstreeks verkozen kandidaat. Al blijft het afwachten of één van de eerste opvolgers, Bart Van Malderen (sp.a) of Marius Meremans (N-VA) nog kans maken op een parlementszetel. Hilde Dierickx (openVLD) is de populairste Dendermondse politica, maar strand op enkele stemmen van een zetel. Ze wordt gevolgd door Lien Verwaeren (CD&V), die het voor haar eerste verkiezingsdeelname ronduit schitterend deed. Lien was dan ook blij, maar verrast. “Ik ben sprakeloos met deze uitslag”, vertelt ze. “Dit had ik niet verwacht, ik wil iedereen danken voor het vertrouwen en de steun. In de eerste plaats mijn baas, provinciaal gedeputeerde Jozef Dauwe, maar ook onze burgemeester Piet Buyse heeft me enorm gesteund.”

De voorkeurstemmen:

  • Hilde Dierickx (openVLD): 8527 stemmen
  • Lien Verwaeren (CD&V): 6923 stemmen
  • Bart Van Malderen (sp.a): 6311 stemmen
  • Stefaan Van Gucht (Vl. Belang): 5640 stemmen
  • Barbara Pas (Vl. Belang): 4754 stemmen
  • Hilde Raman (Vl. Belang): 3905 stemmen
  • Marius Meremans (N-VA): 3160 stemmen
  • Mario Rottiers (N-VA): 2413 stemmen
  • Graziella De Ros (Groen!): 1106 stemmen
  • Matthias Heyvaert (LSP): 73 stemmen
Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie