Zoeken

Zaterdag in Grembergen: ronde, kerkplein, en doortocht

Grembergen – Nu zaterdag is het in Grembergen te doen. Overdag voor de ronde, ’s avonds voor het kerkplein en de doortocht.

De Shin Splints organiseren dit jaar voor de tweede keer de Ronde van Grembergen, een loopwedstrijd voor ploegen. “Elke ploeg, bestaande uit 4 deelnemers, loopt een parcours van 4 rondjes van telkens 9 km. Slechts 1 persoon van de ploeg loopt terwijl de anderen op de fiets volgen en aflossing gebeurt op tijdstippen naar keuze”, klinkt het. Alle opbrengst gaat naar het Fonds voor spierzieke kinderen en MPI Sint-Lodewijk. Ook vorig jaar steunden de Shin Splints het goede doel, en konden 2000 euro schenken aan de afdeling kinderrevalidatie van het UZ Gent. Voor inschrijvingen is het te laat, maar supporters zijn welkom langsheen het parcours of in de tent bij café De Sportvriend. Om 13 uur is er de Kidsrun,  om 14 uur starten de volwassen sporters.

’s Avonds, als de spieren stram en de benen uitgeput zijn, wordt het Grembergse kerkplein en de doortocht officieel geopend, na maanden werkzaamheden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie