Zoeken

Noria opent 7e M’Eire Morough

Dendermonde – Dit weekend vindt voor de 7e keer het M’Eire Morough folkfestival plaats, op het festivalterrein op de Leopold II-laan. Voor de derde keer wordt het festival geopend met een kleinkunstavond op vrijdag. De eer om het festival te openen is dit jaar weggelegd voor Noria. Daarna volgen nog Free Souffriau en Jan De Wilde. Zaterdag, tevens de gratis festivaldag, volgen voor de folkliefhebbers Ayunda, Daou, Le Vélo Vert, Sjoekroedt, b-Boa, Naragonia, Balbrozijn.

Noria is na negen bestaansjaren ondertussen gekend ver buiten Dendermonde. De 4-koppige kleinkunstgroep heeft dan ook al een indrukwekkend palmares opgebouwd. Zo opende het 6e jaar geleden nog de 24e Begijnhoffeesten en mocht het twee jaar later aantreden in het hoofdprogramma van de laatste editie. Twee jaar geleden pakte het uit met het eigen theaterconcert ‘Arghe Winter’, waarbij ze voor het eerst echt de kleinkunsttour opgingen. Eind 2007 won Noria de wedstrijd “130 jaar Davidsfonds Dendermonde, van rap tot klassiek”, waar het zowel de publiekprijs als de juryprijs in de wacht sleepte. Dit jaar werd de groep nog eervol tweede in de halve finale van de Dranouterrally XL.

Dat Noria nu te gast is op het enige nog lopende zomerfestival in Dendermonde, doet dus niet verbazen.De groep wil alvast niet ontgoochelen en heeft enkele primeurs in petto. “Tijdens M’Eire Morough zullen een paar van die nieuwe nummers gebracht worden, afgewisseld met nummers die we gebracht hebben op het ‘Arghe Winter’ theaterconcert in C.C. Belgica, maar dan compleet herwerkt met nieuwe arrangementen”, vertelt pianist-componist Bart Van Lijsebetten.
Tijdens M’Eire Morough loopt Noria trouwens ook een oude bekende tegen het lijf. “We mochten al eens het voorprogramma van Jan De Wilde’s “Eigen Kweek” verzorgen”, gaat Van Lijsebetten verder. “Misschien brengen we voor de gelegenheid wel een nummer van hem, in een eigen Noria-kleedje”. Ook Free Souffriau laat het jonge talent niet koud. “Een kleinkunstversie van ‘Mega Mindy Tijd’ behoort ook zeker tot de mogelijkheden”, grapt Van Lijsebetten.

Vrijdag start het programma om 19u30 (deuren om 19u00) en zaterdag om 14u00. Voor vrijdag zijn inkomtickets vereist. Deze kosten € 15 in voorverkoop en € 18 aan de kassa. Studenten betalen op vertoon van hun studentenkaart € 13.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie