Zoek

Hilarische Wielerklassieker ‘De Vierzustersteden’

Dendermonde – Zaterdag 25 juli organiseert Scaldis opnieuw haar ‘Vierzustersteden’, een wielerklassieker voor jong en oud, waar de koersfiets niet toegestaan is. “De vierzustersteden ontstonden exact 50 jaar geleden”, vertelt Jern Vermeiren van Scaldis. “Toen in 1979 Scaldis ophield te bestaan werd door enkele oudleden toch besloten om De Vierzustersteden nog voort te zetten, maar toen anno 1983 ook deze moedige enkelingen het niet meer zagen zitten, dreigde de zwanenzang van deze activiteit ingezet. DKV De Chikkebollen nam de organisatie over en voegde er een eerder carnavaleske sfeer.” Drie jaar geleden nam Scaldis de touwtjes opnieuw in handen. “Dit verliep niet zonder slag of stoot”, gaat Vermeiren verder. “Verschillende partners waarmee we in zee gingen zegden af, zodat het moeilijk was om een constante in de organisatie te houden.”

Scaldis wil van 50 jaar ‘Vierzustersteden’ iets speciaal maken. Zo worden dit jaar twee provincies aangedaan en neemt het hele peleton de veerdienst in Mariekerke. Om de fietstocht toch een beetje competitie mee te geven worden er tal van prijzen uitgereikt. Zo is er op het parcours een tussensprint, zullen de deelnemers beoordeeld worden op de mooiste benen, de best verklede, de origineelste fiets, enz… Ook de van verst komende groep, de grootste groep, de luidruchtigste groep, enz… worden beloond en natuurlijk kent ook deze koers een uiteindelijke sportieve winnaar. Deze zal alvast ene zekere ‘Tom Boone’ moeten kunnen kloppen.

Inschrijven kan van 13u op de dag zelf in Café den Hert, Kerkstraat 14, 9200 Dendermonde of via scaldis_dendermonde@yahoo.co.uk en dit voor de prijs van 8 euro voor mensen die voldoen aan de originele voorwaarden van deelname en 10 euro voor de anderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie