Zoektocht langs Dendermondse musea

Dendermonde – De commissie ‘ musea ‘ van de kindergemeenteraad bokste samen met vzw Tapis Plein en de museumdiensten een zoektocht in elkaar. De zoektocht brengt kinderen en gezinnen langsheen het Vleeshuis- en Zwyvekemuseum, stadhuis en begijnhof . De deelname is gratis en elke jeugdige deelnemer ontvangt een cadeau. Met de zoektocht wil het stadsbestuur gezinnen en kinderen, Dendermondenaars én toeristen laten kennismaken met misschien nog onbekend patrimonium van de stad.

De ludieke zoektocht is het ideale middel om gezinnen en schoolgaande jeugd te laten kennis maken met onze Ros Beiaardstad en haar cultureel erfgoed te promoten zeker in de aanloop naar het magisch moment van de Ommegang in 2010! Het vertrek van de zoektocht is aan het Vleeshuismuseum.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

  1. Prima idee. Vond Krokuskriebels vorig jaar op dat vlak ook een succes, was nu minder in dit thema maar bepaalde delen kwamen toch aan bod. We hebben een boeiende geschiedenis en er valt heel wat te zien dus is het leuk dat dit op kindermaat te zien.

Geef een reactie