Zoeken

Oudegem kermist met jaarmarkt

Oudegem -Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 september 2009 laat de feestcommissie Oudegem feesten! Komende zaterdag is er vanaf 10 uur de traditionele jaarmarkt plaats. Vooraan de Oudegemse baan (kant dorp) organiseert café Chevy’s tijdens de jaarmarkt een rommelmarkt en geeft Hondenclub De Trouwe Vrienden demonstratie in agility-training. Vanaf 17 uur vertrekt aan café De Filosoof, Oudegemse baan, het wielercriterium voor juniores op gesloten omloop, een organisatie van Koninklijke wielerclub Eendracht.

Gouden petattenworp

Op zondag vindt de 42ste Gouden Petattenworp plaats. Vanop de pui van het gemeentehuis zullen terug ca. 1.000 ingepakte petatjes worden gegooid. Elk jaar dingen ca. 800 toeschouwers naar het uniek, handgemaakt, gouden sierraad.

Als aanloop naar de Gouden Petattenworp start om 18.00 uur aan het stationsplein een reuzenstoet. De stoet trekt via de Hoogtestraat, Oude Baan, Varenbergstraat, Oudegemse Baan, P.J. De Harduynstraat en Hofstraat tot het dorp (apotheose en ontbinding). De drie Haagemse reuzen, Petatje, Jef Scheirs en Pierre Vertongen, worden vergezeld van enkele personages uit de Filosoof van Haagem, 14 reuzen uit de regio, de steltenlopers van Merchtem, een ezelparade en twee fanfares.

Omstreeks 19 uur begint op het dorp de apotheose van de stoet en meteen ook van ‘Haagem kermis’.
Vanop de pui van het gemeentehuis ‘spreekt Titten zijn volk toe’. Titten is het hoofdpersonage uit het boek ‘De Filosoof van Haagem’ van Jef Scheirs, in mei werd dit boek nog eens ten tonele gebracht in openlucht. van de plaatselijke schrijver Jef Scheirs. Titten spreekt tot ‘Haagem’ op de manier zoals het in 1926 gebeurde, nu 82 jaar geleden, tijdens de échte verkiezingsmeeting in Haagem. De schalkse Titten doet zoals steeds zijn best om het politieke landschap op een heldere manier te schetsen. Aansluitend is er dan de Gouden Petattenworp.

Op maandagavond worden de feestelijkheden in Oudegem afgesloten met een prachtig vuurwerk aan het station.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie