Zoek

RUP Vlietberg voorlopig goedgekeurd

Dendermonde – Dat er maandag een gemeenteraad was, was uitzonderlijk. Normaal zouden de raadsleden niet zijn samengekomen tot september. Oorspronkelijk stond er ook maar één agendapunt op de vergadering: de voorlopige vaststelling van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Vlietberg. “We hebben goede redenen voor die extra samenkomst”, legt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Van Malderen uit. “Morgen (1 september, nvdr) gaat het decreet grond- en pandenbeleid in voege.” Dat decreet wil het aantal betaalbare woningen in Vlaanderen verhogen.

Van Malderen wijst erop dat Dendermonde al ruimschoots de doelstellingen haalt inzake sociale huurwoningen, ook zonder het nieuwe decreet. Door nog in augustus de voorlopige vaststelling van het RUP te regelen, zorgt de stad ervoor er geen risico is “dat het dossier maanden, zoniet een jaar zou worden uitgesteld.”

Het RUP Vlietberg zal voor exra woongebied zorgen rond de Vlietbergstraat in Sint-Gillis. In totaal zal het gaan om 450 nieuwe woningen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie