Search

Baasroods protest op Open Monumentendag

Dendermonde, Baasrode – Morgen, zondag 13 september, is het Open Monumentendag. Een van de gebouwen die zijn deuren opent voor bezoekers, is het Baasroodse rusthuis Sint-Vincentius. Voor ACW Baasrode is dit dan ook hét uitgelezen moment om nogmaals te protesteren tegen de plannen van het OCMW om het rusthuis in Baasrode te integreren in dat van Sint-Gillis. Het plan voorziet wel het behoud van een woonzorgcirkel in de deelgemeente, maar volgens de koepel van de christelijke werknemersorganisaties is dat niet afgestemd op de noden van de bejaarden. “Onverantwoord in tijden waarin de vergrijzing volop de kop opsteekt”, klinkt het bij ACW Baasrode.

Onder het motto “Laat monumentendag voor ons rusthuis geen zoethoudertje zijn!” krijgen alle bezoekers van het rusthuis morgen een lolly.

Kijk hier voor het volledige programma van Open Monumentendag in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie