Zoek

Dendermondse invasie in Oostende


Dendermonde/Oostende – Afgelopen zondag was het weer ‘Dagje Oostende’. Zo een 1300 Dendermondenaren namen vroeg in de ochtend de speciaal ingelegde trein naar deze kuststad. Daarnaast arriveerden er nog velen, voor wie er geen plaatsje meer was op de trein, met de wagen, wat maakte dat er ruim 1600 aanwezige Dendermondenaren werden geteld. De Dendermondenaren werden vergezeld door de drie Gildenreuzen, de Ros Beiaardharmonie en de afteltotem voor de Ros Beiaardommegang.

Deze ondertussen tot een traditie uitgegroeide dag, stond dit jaar volledig in het teken van de Ros Beiaardommegang 2010. Bedoeling was om zoveel mogelijk promotie te voeren voor het grote evenement van 30 mei. Daarom maakten na enkele jaren afwezigheid, de Dendermondse Gildenreuzen opnieuw hun opwachting op de Oostendse kustdijk. Geen reuzen zonder harmonie, dus gaf ook de Ros Beiaardharmonie opnieuw het beste van zichzelf. Daarnaast konden zowel de Oostendenaren, de Dendermondenaren én, niet onbelangrijk, de vele toeristen kennismaken met Dendermonde via enkele standjes opgesteld door de dienst stadspromotie en toerisme én het Ros Beiaardsecretariaat. Op deze standjes konden uiteraard kopvlees en Ros Beiaardkoekjes niet ontbreken.

Dat het er feestelijk aan toe ging, tonen volgende sfeerbeelden,  met dank aan Freddy Peelman uit Baasrode.


De Zenith Brassband zorgde voor een sfeerrijke ontvangst in het Station van Oostende.


De vendeliers van Volkskunstgroep Reynout gooiden met de Ros Beiaardvlaggen.


De Ros Beiaardharmonie zorgde een hele namiddag voor muzikale animatie op de Zeedijk.


Schepen van feestelijkheden Thérèse Van Gucht was duidelijk in haar nopjes.


Ook de Knaptanden amuseerden zich te pletter.


Ere-Burgemeester Norbert De Batselier keek tevreden toe. Het initiatief dat hij destijds heeft opgestart, kent nog steeds een groot succes.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie