Zoek

Trapsgewijs bestaat 20 jaar

Sint-Gillis – Het tweedaagse fietsinitiatief waaraan komend weekend, 26 en 27 september, opnieuw niet minder dan 581 jongeren van KSJ-KSA-VKSJ, Chiro en Scouts uit Dendermonde en omgeving deelnemen, viert zijn 20ste verjaardag.

TrapsgewijsOm twee decennia Trapsgewijs op een gepaste manier te vieren, zullen de deelnemers dit jaar een speciale editie voorgeschoteld krijgen. De organisatie kan uiteraard nog niet alles prijsgeven, maar wil wel kwijt dat de deelnemers dit jaar op zaterdagochtend de trein zullen nemen naar een alternatief vertrekpunt.

Daar wacht hun fiets hen op om van daaruit via allerhande tochttechnieken naar stad T te fietsen. De mysterieuze eindbestemming op zaterdagavond blijft naar aloude Trapsgewijs-gewoonte tot op het laatste moment geheim voor de deelnemers. In T kunnen de deelnemers genieten van de speciaal voor hen georganiseerde Trapsgewijsfuif, waarna zij op zondag, alweer via tochttechnieken, hun weg terug moeten vinden naar het Land van Dendermonde.

Trapsgewijs ontstond ter vervanging van het ter ziele gegane Fiets-je-rot, een soortgelijk evenement van KSJ-KSA-VKSJ Oost-Vlaanderen. Initiatiefnemers van deze waardige vervanger waren een groepje oud-leiders van KSA Sint-Arnout uit Sint-Gillis. Nu 20 jaar later is Trapsgewijs nog steeds een vaste waarde in de agenda van heel wat jeugdbewegingen uit de regio. De organiserende bende is ondertussen aangevuld met enkele oud-leiders van de deelnemende jeugdbewegingen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

 1. Beste,
  Deze week ,in Stekene,kreeg ik een briefje in de brievenbus om een slaapplaats te geven aan een deelnemer van Trapsgewijs.
  Maar:
  -Geen contactadres,
  -Geen toelichting van wat er van mij verwacht wordt vb ontbijt-lunchpakket.
  -Geen uurregeling van aankomst of vertrek.
  -Geen toelichting betreffende verzekering vb de gast valt van de trap in het gastenverblijf..
  -Geen mogelijkheid tot afspraken.
  Dit is een voorbeeld van een super slechte informatie.
  -Weinig inzicht in de goodwill van het gastenverblijf.
  -Wat als de gast in een “verkeerd” gastgezin terecht komt..
  Nee het nodigt echt niet uit om iemand op te vangen.
  Met verbaasde groeten,
  Lieve

Geef een reactie