Search

ExKADedra zoekt oude schoolkrantjes en jaarboeken


Dendermonde – ExKADedra, de oud-leerlingen vereniging van het Koninklijk Atheneum Dendermonde is op zoek naar oude schoolkrantjes, honderdagen-films en jaarboeken. Deze drie tradities gingen jaren mee op de school en de vereniging hoopt nu de hele geschiedenis ervan te kunnen reconstrueren.“Gedurende jaren was het een plezierige gewoonte dat ons schoolkrantje door leerlingen en leerkrachten volgeschreven werd met de laatste nieuwtjes en leuke weetjes die onze school rijk was.” vertelt Nick Van kerckhoven. “Jaarlijks, tot het schooljaar 2003-2004 verschenen er 3 of 4 edities van de “beruchte” Doewa! Edities die binnen de kortste keren dan ook uitverkocht waren.” Ook de 100-dagen shows zijn een hoogtepunt in de carrière van elke oud-leerling van het Atheneum. “Vele van deze shows zijn ooit opgenomen geweest, maar helaas niet meer in het bezit van de school”, vult Tim Aaga van ExKADedra aan. “Een laatste traditie, tevens de jongste, is deze van de jaarboeken”, gaat Van kerckhoven verder. “Een afstuderend zesdejaar maakt er sinds begin de jaren ’90 de gewoonte van een overzicht van de activiteiten, wetenswaardigheden en relevante info te bundelen en mee te geven met de afzwaaiende leerlingen. Ook hier ontbreken weer een aantal exemplaren in onze collectie.”

Wie nog iets liggen heeft van bovenstaande schoolherinneringen en de oud-leerlingenvereniging wil helpen kan bellen op 052/25.17.74 of 0475/98.61.63.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie