Goliath-actie in Dendermonde

Dendermonde – Vorige nacht, van donderdag 8 op vrijdag 9 oktober, was er in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde een grootscheepse controle. De actie liep van 21.30 uur en 4.30 uur. 12 geseinde personen liepen tegen de lamp, en 5 personen zijn bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap en illegaal verblijf. In totaal hebben de Lokale en Federale Politie 510 personen en 637 voertuigen gecontroleerd.

Deze geïntegreerde actie, die de naam ‘Goliath’ draagt, kadert in de nationale en de zonale veiligheidsplannen in de strijd tegen woning- en voertuiginbraken, rondtrekkende dadergroeperingen, car- en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen. De politie neemt tijdens deze acties ook inbreuken tegen de vreemdelingenwetgeving, zwaar vervoer en het sturen onder invloed van alcohol en de illegale internationale drugstrafiek in het vizier. Bij een dergelijke operatie worden middelen en personeel van de Lokale Politie en van de verschillende diensten van de Federale Politie, gezamenlijk en geïntegreerd ingezet.

Het is niet de eerste Goliath-actie in onze regio.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord