Search

Vlaamse Kring bestaat 90 jaar

Grembergen – Op zondag 18 oktober viert de Vlaamse Kring Sint Lutgardis zijn 90ste verjaardag. De festiviteiten beginnen met een eucharistievering in de parochiekerk Sint Margareta. Deze plechtigheid wordt opgeluisterd door het Sint Lutgardiskoor onder leiding van Wim Janssens. Daarna gaan de leden begeleid door de Koninklijke Harmonie Sinte Cecilia naar het gemeentehuis. Om 12 uur vindt daar een academische zitting plaaats.

“In het gemeentehuis zullen 15 verdienstelijke leden gevierd worden voor de vele jaren dat ze zich hebben ingezet voor onze vereniging. Gastspreker is Marius Meeremans, schepen van cultuur van Dendermonde. Uitreiking van de legpenning van de minister van cultuur van de Vlaamse gemeenschap gebeurt door Leen Dierick, eerste schepen en volksvertegenwoordiger van Dendermonde. De uitreiking van de oorkonden van Opendoek gebeurt door de voorzitter Marc Leboeuf”, aldus Marc De Koning namens de Vlaamse Kring Sint Lutgardis. Om 14 uur volgt een feestmaaltijd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie