Search

Ontsluiting VPK Oudegem weer iets concreter

Oudegem – De gemeenteraad keurde op 21 oktober het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Hullenberg unaniem goed. Dit plan regelt de ontsluiting van het papierverwerkend bedrijf VPK in Oudegem.

Elke dag bulderen nogal wat zware vrachtwagens in de straten rond het VPK. Een ontsluiting via een ringweg rond het bedrijf, het verplaatsen van de parking en een aparte afslag naar het bedrijf moet de belasting op de omwonende gezinnen drastisch verlagen. Zowel de stad als de Vlaamse overheid engageerden zich voor de realisatie ervan en maakten hiervoor de nodige budgetten vrij.

“De realisatie van dit plan zal de woon- en leefkwaliteit van de omwonenden sterk verbeteren. Ook voor de toekomstperspectieven van het bedrijf zelf is dit plan noodzakelijk. Ik ijver al lang voor deze ontsluiting, de concrete uitvoering komt nu in zicht. De bevolking die hier al lang op wacht, heeft hier recht op”, aldus Bart Van Malderen, schepen van mobiliteit en ruimtelijke ordening.

Er zal vanaf 1 december gedurende zestig dagen een openbaar onderzoek lopen. De stad plant ook een hoorzitting met de omwonenden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie