KAVD met nieuwe trainer naar ‘degradatiederby’ tegen Oudegem

Dendermonde – Na de 6-0 nederlaag tegen Beervelde vorige week, heeft KAV Dendermonde een trainerswissel doorgevoerd. Niet onlogisch, want Dendermonde is weggezakt naar de voorlaatste plaats in de rangschikking en telt 6 punten uit 9 wedstrijden. “De club bevindt zich in acuut degradatiegevaar en dus kon het bestuur niet anders dan inrgijpen”, zegt KAVD-preses Jan Tas. “Wim Moens en Dendermonde gaan als vrienden uit elkaar. Het is de beste oplossing voor beide partijen. Om de groep nog naar veilige oorden te loodsen wordt Wim Moens opgevolgd door Floris Verstraeten”.

Floris Verstraeten is geen onbekende in de regio. Tot tweemaal toe had hij SK Lebbeke onder zijn hoede, maar sinds halfweg vorig seizoen zat Floris zonder club. “Ik besef maar al te goed dat er plezantere momenten zijn om de sportieve fakkel over te nemen, maar ik weet wat en wie zich in de kern bevindt en daarmee zal ik het doen. Terugblikken naar het verleden heeft geen zin. We moeten vooruit. Wie daar niet aan wil meewerken, is bij mij aan het verkeerde adres. De spelers zullen moeten beseffen dat zij ook hun verantwoordelijkheid dienen op te nemen. Het is niet enkel de coach die garant staat voor puntenwinst. Mirakels gebeuren niet op een voetbalveld, maar persoonlijk wil ik wel het uiterste uit deze groep halen”, blikt Verstraeten vooruit.

‘Degradatiederby’ tegen Oudegem
Versraeten krijgt met zijn ploeg onmiddelijk het mes op de keel, want op Halloween-avond ontvangen ze stadsgenoot SK Oudegem. Opvallend is dat deze derby zo vroeg al op het seizoen een duel tegen de degradatie is, want ook SK Oudegem doet het helemaal niet goed. Ze tellen slechts twee punten meer dan Dendermonde (8 uit 9 wedstrijden). Dat ze Dendermonde nog dieper weg kunnen duwen beseffen ze in Oudegem maar al te goed. “Wij wensen niemand toe wat Dendermonde overkomt, maar nu moeten we in de eerste plaats aan onszelf denken en dat is zo snel mogelijk opklimmen in het klassement”, klinkt het daar in de kleedkamer.

Tot slot ook positief nieuws. Nieuwkomer in 2e provinciale, Juventus Schoonaarde, doet het beter dan de twee andere stadploegen. Met 10 punten uit 9 wedstrijden kan de promovendus niet mistevreden zijn. Benieuwd of de drie ‘ploegen van ’t stad’ op het einde van het seizoen nog zo dicht bij elkaar zullen staan!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie