Search

Hans Vanhulle vice-president van Europees scholennetwerk

hansvanhulle.jpg
Dendermonde – Directeur Hans Vanhulle van het Heilige Maagdcollege werd vorige week in Cardiff verkozen tot vice-president “Education Without Frontiers” van het Europees scholennetwerk IRISS, International Relationships Inspiring Students and Staff.

“Eén van de uithangborden van onze school zijn de vele uitwisselingen. Sinds 1989 maakt onze school deel uit van een Europees netwerk van intussen 20 scholen waarmee samengewerkt wordt. Wij vinden het van groot belang dat onze leerlingen voorbereid worden op de evidentie van internationale samenwerking over de grenzen heen en uitwisselingen kunnen helpen om vooroordelen te verdrijven”, mailt directeur Hans Vanhulle.

Hans Vanhulle en coördinator Pascal Carpentier waren van 22 tot 25 oktober in Engeland in het kader van het IRISS om het Comeniusproject te bespreken. “We vertegenwoordigden er ons land in een conferentie die de lijnen uitzette voor de toekomst van het netwerk en van het Comeniusproject in het bijzonder”, licht Hans Van Hulle toe. In dezelfde week waren de leerlingen van 6 Humane Wetenschappen op bezoek bij de Spaanse partner in Zaragoza. Hans Vanhulle: “Een project dat vorig schooljaar al ingezet werd met het bezoek van de Spanjaarden aan onze school”.

Na de herfstvakantie ontvangen de leerlingen van 5 Humane Wetenschappen en 5 Latijn-Moderne Talen/Moderne Talen-Wetenschappen van 9 tot 15 november twee klassen van onze Italiaanse partnerschool in Imola.

Op vrijdag 13 november organiseren de leerlingen van 5 Wetenschappen-Wiskunde en Latijn-Wiskunden een spaghettiavond om geld in te zamelen voor de uitwisseling met de partnerschool in Pretoria in Zuid-Afrika. In februari volgend jaar reizen zij naar Zuid-Afrika waar ze in gastgezinnen zullen verblijven. In september zijn de Afrikaanse leerlingen te gast in Dendermonde.

Tot slot zullen enkele vijfdejaarsleerlingen van 5 tot 8 mei de jaarlijkse internationale netwerkconferentie in Esch-sur-Alzette (Luxemburg) bijwonen. Het thema van de conferentie is migratie: “Moving Under The Rainbow”.

Meer informatie: www.hemaco.be
www.schooljournals.net/europroject1
www.epos-vlaanderen.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie