Search

Stadsderby eindigt met ‘rellen’

Dendermonde – De stadsderby in het voetbal tussen KAV Dendermonde en SK Oudegem was in alle opzichten zijn naam van ‘degradatiederby’ waardig. De wedstrijd was vooral een gesloten duel, met weinig doelkansen voor beide ploegen, waarbij Oudegem vooral het initiatief probeerde te nemen. Toch ging het er op het veld niet al te braaf aan toe. Opstootjes, drieste tackles en natrappen bereikten vooral op het einde van de beide speelhelften hun hoogtepunt. De arbitrage ging in deze wedstrijd zeker niet vrij uit, want de toeschouwers kregen weer enkele staaltjes van antivoetbal te zien. Eén uitsluiting (enkel langs KAVD’s kant) was zeker te weinig. In de toegevoegde tijd kon Oudegem via een een corner nog de winnende goal prikken en duwt het Dendermonde nog verder de dieperik in. Dat er na de wedstrijd aan de ingang van de kleedkamers nog schermutselingen uitbraken tussen beide ploegen, is vooral tekenend voor de sfeer die op dit moment heerst in het Dendermondse voetbal. Zou het niet beter zijn de krachten te bundelen en met z’n allen één grote Dendermondse voetbalclub uit te bouwen, die kans maakt op sportieve resultaten?

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie