Search

“Elders gaat het er vaak veel rustiger aan toe”

nasta_niz.jpg

Sint-Gillis – Op vrijdag 13 november staat de bekende Nederlandse hiphopgroep The Opposites op het podium in jeugdhuis Zenith. Het voorprogramma wordt verzorgd door Dendermondse hiphoppers: Nasta & Niz. Deze plaatselijke relhelden brachten exact een jaar geleden hun eerste album uit. Met tientallen optredens over heel Vlaanderen werden ze vervolgens één van de meest succesvolle acts van eigen bodem. We spraken met hen af voor een interview.

Voor wie jullie nog niet aan het werk hoorde: hoe zouden jullie je muziek omschrijven?
Nasta: “We maken Nederlandstalige hiphop die we zelf steeds omschrijven als soulful, melodieus en stevig. Vooral soul muziek uit de jaren ‘70 heeft een grote invloed. Daar schrijven we dan teksten bij over allerlei diepzinnige onderwerpen.”
Niz: “Of we zeggen gewoon hoe tof we ons zelf wel niet vinden. Eigenlijk heeft ook de Amerikaanse hiphop van de jaren ‘90 een grote rol gespeeld.”

Wat waren de hoogtepunten van het voorbije jaar?
Nasta: “Het album gaan voorstellen op Studio Brussel met enkele nummers en een interview.”
Niz: “Ik heb een jaar lang genoten van de vele optredens die we gedaan hebben, zeker als we met grote namen als Typhoon op de affiche konden staan. In tussentijd zijn we zelf verder blijven evolueren. We werken nu onder andere met een vaste dj die een echte meerwaarde betekent bij live performances.”

Binnenkort treden jullie weer op voor een thuispubliek.
Nasta: “Daar kijken we iedere keer naar uit. Het zijn altijd al sfeervolle avonden geweest, of er nu veel volk was of niet. Bij interviews werd ons zelfs al enkele keren gevraagd naar het befaamde Dendermondse publiek. Elders gaat het er vaak veel rustiger aan toe.” (ob)

Nasta & Niz, Winne en The Opposites concerteren op vrijdag 13 november in Zenith.

Meer informatie en tickets: www.jhzenith.be

Foto: Odrée Bontinckx

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie