Zoek

Uitverkocht college voor gospelconcerten met Lea Gilmore en 200-koppig koor

Dendermonde – Het Heilige Maagdcollege ontvangt vanavond en morgen de Amerikaanse gospelzangeres Lea Gilmore. Samen met een 200-koppig gelegenheidskoor, samengesteld uit drie meewerkerende koren (Jeko uit Appels, Kantilene uit Aalst en het Collegekoor) brengt ze ‘Gospels voor Damiaan’. De opbrengst van deze concerten gaat integraal naar Damiaanactie. Voor beide avonden is de zaal tot de nok uitverkocht. De concerten kaderen in het feestprogramma van 175 jaar college. Dat deze viering niet onopgemerkt voorbij gaat, laat ook de aanwezigheid van Vlaams Cultuurminister Joke Schauvliege (vanavond) en Monseigneur Van Looy, bisschop van Gent (donderdag) zien. Bovendien is het donderdag ook het 100e concert van Lea Gilmore voor Damiaanactie. Dat het zal ‘knallen’ in het college, liet de generale repetitie dinsdagavond al vermoeden.

Naast het muzikale gedeelte zal ook het verhaal van de heiligverklaarde Damiaan tijdens de concerten ruim aan bod komen. “Solidariteit en vriendschap met muziek die van uit je hart komt, dat is de sfeer die ik wil oproepen met deze concerten”, vertelt Lea Gilmore. “Wat ze hier in Dendermonde neerzetten is gewoonweg fantastisch. Zo een groot en enthousiast koor heb ik nog maar zelden achter mij gehad”, vertelt ze vol lof. “Ik mocht in Dendermonde al mooie momenten beleven, in het college zes jaar geleden, maar ook recentelijk nog, waar ik op uitnodiging van één van de koren die nu ook deelnemen (Jeko, n.v.d.r.) een workshop en mini-concert kwam geven (Supervlieg in april, n.v.d.r.). Dendermonde echt mijn hart veroverd”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie