Vlaamse regering behoudt Dendermonde als gevangenislocatie

Dendermonde/Brussel – Op voorstel van minister Philippe Muyters hecht de Vlaamse Regering haar principiële goedkeuring aan de locatiekeuze voor twee nieuwe penitentiaire instellingen in Dendermonde en Beveren. Dat werd deze voormiddag beslist.

In een persbericht reageren burgemeester Piet Buyse (CD&V) opgelucht: “De afgelopen weken en dagen hebben we vanuit alle partijen – uitgezonderd OpenVLD – ons best gedaan om de Vlaamse Regering te overtuigen om de mogelijkheid voor een nieuwe gevangenis in Dendermonde te behouden. De Vlaamse Regering besliste vandaag om ons te volgen in dit standpunt wat ons de mogelijkheid geeft om het lopende PRUP (het Provinciaal Ruimterlijk Uitvoeringsplan dat de inplanting van de gevangenis regelt, red) verder te ontwikkelen.” Ook Bart Van Malderen (sp.a) is tevreden: “Het stadsbestuur zal samen met het provinciebestuur dan ook alles in het werk stellen om dit belangrijk project in Dendermonde te houden. Wij danken iedereen, en de Vlaamse Regering in het bijzonder, die bijgedragen heeft om de toekomst van onze stad veilig te stellen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord