Bouw van nieuw schip op Baasroodse Scheepswerf

Baasrode -In april start de vzw Scheepvaartmuseum met de bouw van een palingbotter op de oude Scheepswerven in Baasrode. “De plannen dateren al van enkele jaren terug, maar nu is de financiering van het project door Toerisme Vlaanderen rond”, licht Jan Dedroog van vzw Scheepvaartmuseum toe.

“Als de boot klaar is, wordt het vissersvaartuig gebruikt voor rondvaarten op de Schelde.” Het Scheepvaartmuseum zal voor de bouw van de palingbotter samenwerken met cursisten houtbewerking/timmerman van de VDAB. Zij kunnen dat doen in het kader van hun stage.

Tot slot onthulde Jan Dedroog ook nog de naam van de palingbotter. Deze zal rondvaren onder de naam Rosalie.
“Het vaartuig wordt genoemd naar Rosalie De Landtsheer. Dat is de grootmoeder van Jan Annemans en ze stamt af van de eerste eigenaars van een werf in Baasrode, de familie De Landtsheer”, besluit Dedroog.

Het vaartuig wordt gebouwd op de terreinen van de vroegere scheepswerven Van Praet-Dansaert, tussen de Sint-Ursmarusstraat en de Schelde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord